Maandag  gesloten Dinsdag t/m Vrijdag 08.30 - 17.00 uur   Zaterdag 08.00 - 17.00 uur
www.groencentrumkuipers.nl | info@tuincentrumkuipers.nl Beuningerstraat 36 | 7587 LD De Lutte | (+31) 0541-552036

Najaarsplanten in pot

In de herfst zijn veel mooie planten te koop. In ruime potten en schalen kun je diverse soortencombineren die mooie bloemen, bladeren of bessen hebben. Mooi en groenblijvend is Gaultheria met z’n rode besjes. Ook met Skimmia ’Rubella’, het lampenpoetsersgras (Pennisetum), Viburnum, hoge sedum en viooltjes kun je prachtige combinaties maken. Bron: Groei & Bloei

Tuinkalender - November

Afgevallen bladeren Het meeste blad is zo langzamerhand wel van de bomen gewaaid. Houd de paden in de tuin vrij van bladeren; bij vochtig weer kan het anders spekglad worden. Laat ook geen blad op het gazon liggen. Ook groenblijvende vaste planten houden niet van zo’n verstikkende, vaak natte, laag bladeren.  Strooi de opgeruimde bladeren uit tussen de planten. Het blad beschermt de planten tegen de vorst; de grond tegen uitdroging, en vormt een schuilplaats voor allerlei nuttige diertjes. En alsof dat allemaal niet genoeg is, voegt het na vertering voedsel toe aan de grond en verbetert het de structuur.  Druiven snoeien Een druif kun je het beste twee keer per jaar snoeien: in de zomer (inkorten van de lange scheuten) en in de winter. Wacht bij de wintersnoeibeurt tot al het blad is gevallen, meestal is dat rond begin december. Als het blad eraf is,  kun je de structuur van de plant goed zien. De basis van de druivenstruik bestaat uit een paar lange hoofdtakken, de zogenaamde gesteltakken. Alle zijtakjes die daaruit komen, snoei je terug tot op twee ogen (verdikkingen). Het zijn die zijtakjes waarop de druif in het voorjaar weer gaat uitlopen.  Het is aan te raden de druif voor de kerst te knippen. Bij later snoeien kunnen de takken gaan bloeden.
www.groencentrumkuipers.nl | info@tuincentrumkuipers.nl Beuningerstraat 36 | 7587 LD De Lutte | (+31) 0541-552036

Tuinkalender November

Openingstijden Maandag t/m vrijdag      08.00 - 17.30 uur Zaterdag                           08.00 - 17.00 uur

Afgevallen bladeren

Het meeste blad is zo langzamerhand wel van de bomen gewaaid. Houd de paden in de tuin vrij van bladeren; bij vochtig weer kan het anders spekglad worden. Laat ook geen blad op het gazon liggen. Ook groenblijvende vaste planten houden niet van zo’n verstikkende, vaak natte, laag bladeren. Strooi de opgeruimde bladeren uit tussen de planten. Het blad beschermt de planten tegen de vorst; de grond tegen uitdroging, en vormt een schuilplaats voor allerlei nuttige diertjes. En alsof dat allemaal niet genoeg is, voegt het na vertering voedsel toe aan de grond en verbetert het de structuur.

Druiven snoeien

Een druif kun je het beste twee keer per jaar snoeien: in de zomer (inkorten van de lange scheuten) en in de winter. Wacht bij de wintersnoeibeurt tot al het blad is gevallen, meestal is dat rond begin december. Als het blad eraf is, kun je de structuur van de plant goed zien. De basis van de druivenstruik bestaat uit een paar lange hoofdtakken, de zogenaamde gesteltakken. Alle zijtakjes die daaruit komen, snoei je terug tot op twee ogen (verdikkingen). Het zijn die zijtakjes waarop de druif in het voorjaar weer gaat uitlopen. Het is aan te raden de druif voor de kerst te knippen. Bij later snoeien kunnen de takken gaan bloeden.

Najaarsplanten in pot

In de herfst zijn veel mooie planten te koop. In ruime potten en schalen kun je diverse soortencombineren die mooie bloemen, bladeren of bessen hebben. Mooi en groenblijvend is Gaultheria met z’n rode besjes. Ook met Skimmia ’Rubella’, het lampenpoetsersgras (Pennisetum), Viburnum, hoge sedum en viooltjes kun je prachtige combinaties maken.
Bron: Groei & Bloei